Even voorstellen

   

Ik ben Olga Wagenaar en sinds de afronding van mijn universitaire opleiding onderwijskunde in 1995, werkzaam als onderwijskundige (als adviseur, begeleider, projectleider, leidinggevende, docententrainer en docent/coach). Sinds begin 2015 mag ik me bovendien ECHA specialist hoogbegaafdheid noemen.

Toen ik in mijn eigen gezin met hoogbegaafdheid te maken kreeg, ontstond mijn fascinatie voor dit onderwerp. In de zoektocht naar een passende leeromgeving voor hen bleek mijn kennis en ervaring als onderwijskundige goed van pas te komen. Omdat ik ook andere hoogbegaafde kinderen en jongeren en hun ouders wilde ondersteunen in deze zoektocht ben heb ik me verder gaan specialiseren op het gebied van hoogbegaafdheid. Inmiddels heb ik de post-academische opleiding tot Europees "Specialist in Gifted Education" aan de Radboud Universiteit Nijmegen afgerond en ben ik in het bezit van het internationale ECHA-diploma (European Council for High Ability). In het kader hiervan heb ik onderzoek gedaan naar de relatie tussen de sociale status van versnelde leerlingen in het VO en hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Over dit onderzoek heb ik zowel een poster als een artikel geschreven, die bij mij op te vragen zijn. 

Ik ben lid van de Vereniging ECHA Nederland,  een landelijke vereniging van specialisten op het gebied van advisering, begeleiding en coaching van (hoog)begaafde leerlingen, hun ouders en scholen én (hoog)begaafde volwassenen.